Ako vzniká tento skvostný nápoj?

Výroba piva:

pozostáva z 5 fáz:

1. Výroba mladiny

2. Hlavné kvasenie

3. Dokvášanie piva

4. Filtrácia piva

5. Stáčanie piva

1. Výroba mladiny

Z vody, jačmenného sladu a chmeľu sa vyrába sladina, z ktorej sa povarením s chmeľom získava mladina. každý druh piva sa vyrába podľa predpísaného technologického postupu, kde sú zohľadnené  špecifické požiadavky na jednotlivé druhy piva. horúca mladina sa schladí na zákvasnú teplotu a zakvasí pivovarskými kvasnicami.

2. Hlavné kvasenie

Prebieha semikontinuálnym spôsobom v uzavretých kavsných tankoch pri dodržaní predpísanj doby a teploty kvasenia. pri hlavnom kvasení sa vytvorí najvňčší podiel alkoholu a oxidu uhlitého. Po uonční hlavného kvasenia sa mladé pivo suduje do ležickych tankov v ležiackej pivnici.

3. Dokvášanie piva

Prebieha v ležiackych tankoch v ležiackej pivnici pri nízkych teplotách, po dobu určenú v technologickom postupe. počas rovnomerného dokvášania sa pivo vyčíri, dostatočne sa naviaže oxid uhličitý, dosiahne sa bohatá penivosť čistá chuť a vôňa piva.

4. Filtrácia piva 

Dokvasené pivo sa filtruje na kremelínovom filtri. Prefitrované číre pivo sa uskladňuje v zásobných tankoch.

5. Stáčanie piva

Číre prefiltrované pivo vyhovujúce kvalitatvným požiadavkám Potravinového kódexu SR sa plní do čistých sklených fliaš a sudov. z dôvodu zvýšenia trvanlivosti sa pivo pasterizuje.